Nema mnogo jela oko kojih je svijet gotovo univerzalno složan da ih obožavamo. A među njima je definitivno fajitas. Donosimo recept za najbolju fajitu
Vjerojatno već imate svoj “savršeni fajitas recept” ali svakako inzistiramo da isprobate ovaj jer mi smo se baš oduševili i od prvog isprobavanja do danas, jedini je koji koristimo.
Sastojci za 2 osobe
- 400 g pilećih prsa
- 1/2 zelena paprika
- 1/2 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- malo sira (naribanog)
- par listova riikole ili zelene salate
- 100 g ABC sira
- Thomy majoneza
- maslinovo ulje
- 1 kiselo vrhnje
- 3-4 cherry rajčice
- malo luka i češnjak u prahu
- 1 paket meksičkih začina
- tortilje
Priprema
Punjenje
Pileća prsta narezati na trakice, te ih staviti u marinadu od začina i par kapi maslinovog ulja. Ostavite da stoji oko 20-ak minuta. Narezati luk na nešto veće, ali ne prevelike komade. Na tavi ugrijati ulje, staviti luk i zatim marinirano meso. Kada bude napola pečeno, dodajte paprike. Dodati još dva-tri prstohvata meksičkog začina. Nakon što bude gotovo, narezati cherry rajčice na sitne komade i dodati za svježinu. Zelenu salatu narezati na trakice.
Umak
Ovisno o željenoj teksturi kombinirati količinu sastojaka. Mi stavimo 100 g ABC namaza, jedno vrhnje, dvije žlice Thomy majoneze, prstohvat češnjaka u prahu, malo soli i papra.
Slaganje
Tortilje prvo namažite pripremljenim umakom, zatim stavite punjenje, a na njega narezane trakice salate naribanog sira po želji. Zamotajte. Ako niste sigurni kako, praktičan vodič pogledajte ovdje.