Nema mnogo jela oko kojih je svijet gotovo univerzalno složan da ih obožavamo. A među njima je definitivno fajitas. Donosimo recept za najbolju fajitu

Vjerojatno već imate svoj “savršeni fajitas recept” ali svakako inzistiramo da isprobate ovaj jer mi smo se baš oduševili i od prvog isprobavanja do danas, jedini je koji koristimo.

Sastojci za 2 osobe

  • 400 g pilećih prsa
  • 1/2 zelena paprika
  • 1/2 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • malo sira (naribanog)
  • par listova riikole ili zelene salate
  • 100 g ABC sira
  • Thomy majoneza
  • maslinovo ulje
  • kiselo vrhnje
  • 3-4 cherry rajčice
  • malo luka i češnjak u prahu
  • 1 paket meksičkih začina 
  • tortilje

Priprema

Punjenje

Pileća prsta narezati na trakice, te ih staviti u marinadu od začina i par kapi maslinovog ulja. Ostavite da stoji oko 20-ak minuta. Narezati luk na nešto veće, ali ne prevelike komade. Na tavi ugrijati ulje, staviti luk i zatim marinirano meso. Kada bude napola pečeno, dodajte paprike. Dodati još dva-tri prstohvata meksičkog začina. Nakon što bude gotovo, narezati cherry rajčice na sitne komade i dodati za svježinu. Zelenu salatu narezati na trakice.

Umak

Ovisno o željenoj teksturi kombinirati količinu sastojaka. Mi stavimo 100 g ABC namaza, jedno vrhnje, dvije žlice Thomy majoneze, prstohvat češnjaka u prahu, malo soli i papra.

Slaganje

Tortilje prvo namažite pripremljenim umakom, zatim stavite punjenje, a na njega narezane trakice salate  naribanog sira po želji. Zamotajte. Ako niste sigurni kako, praktičan vodič pogledajte ovdje.