
Ako vam se ovog vikenda jede nešto jednostavno za pripremu, a istovremeno nevjerojatno sočno i kremasto, enchilada suiza savršen je izbor
Ova meksička delicija s kremastim umakom od vrhnja i sira savršeno spaja bogate okuse s neodoljivom topljenom teksturom, kreirajući jelo kojem je teško odoljeti. Još bolja vijest – priprema je brza i jednostavna, uspijeva i potpunim amaterima u kuhinji, a sastojke vjerojatno već imate kod kuće!
Stoga, kako bi sve prošlo u najboljem redu, niže donosimo recept koji će vas oduševiti!
Sastojci:
- 250 g pilećih prsa / narezanih na trakice
- 2 dl slatkog vrhnja
- maslinovo ulje
- 100 g ribanog sira (gauda ili cheddar)
- 1 dl kiselog vrhnja
- 200 g zelene salate / narezane na rezance
- 100 g rajčice / sitno narezane
- svježi, sitno nasjeckan peršin
- sol i papar
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 °C, a u međuvremenu na tavi zagrijte malo maslinovog ulja i kratko popržite pileća prsa te začinite po želji.
- Zatim dodajte slatko vrhnje i ribani sir pa miješajte dok se sir ne otopi i smjesa ne postane kremasta.
- Sad pripremite tortilje tako što ćete svaku kratko zagrijati na tavi ili u mikrovalnoj pećnici, a zatim ih napunite pripremljenim nadjevom i zamotajte.
- Složite tortilje u posudu, prelijte ih ostatkom umaka od sira i vrhnja te obilno posipajte još ribanog sira.
- Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 15 minuta, odnosno dok tortilje ne dobiju zlatnu koricu.
- Gotove, pečene enchilade prelijte kiselim vrhnjem, posipajte svježeg peršina i poslužite uz to zelenu salatu i svježe rajčice.
Dobar tek!
Foto: Unsplash