Ako vam se ovog vikenda jede nešto jednostavno za pripremu, a istovremeno nevjerojatno sočno i kremasto, enchilada suiza savršen je izbor

Ova meksička delicija s kremastim umakom od vrhnja i sira savršeno spaja bogate okuse s neodoljivom topljenom teksturom, kreirajući jelo kojem je teško odoljeti. Još bolja vijest – priprema je brza i jednostavna, uspijeva i potpunim amaterima u kuhinji, a sastojke vjerojatno već imate kod kuće!

Stoga, kako bi sve prošlo u najboljem redu, niže donosimo recept koji će vas oduševiti!

Sastojci:

  • 250 g pilećih prsa / narezanih na trakice
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • maslinovo ulje
  • 100 g ribanog sira (gauda ili cheddar)
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 200 g zelene salate / narezane na rezance
  • 100 g rajčice / sitno narezane
  • svježi, sitno nasjeckan peršin
  • sol i papar

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 °C, a u međuvremenu na tavi zagrijte malo maslinovog ulja i kratko popržite pileća prsa te začinite po želji.
  2. Zatim dodajte slatko vrhnje i ribani sir pa miješajte dok se sir ne otopi i smjesa ne postane kremasta.
  3. Sad pripremite tortilje tako što ćete svaku kratko zagrijati na tavi ili u mikrovalnoj pećnici, a zatim ih napunite pripremljenim nadjevom i zamotajte.
  4. Složite tortilje u posudu, prelijte ih ostatkom umaka od sira i vrhnja te obilno posipajte još ribanog sira.
  5. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 15 minuta, odnosno dok tortilje ne dobiju zlatnu koricu.
  6. Gotove, pečene enchilade prelijte kiselim vrhnjem, posipajte svježeg peršina i poslužite uz to zelenu salatu i svježe rajčice.

Dobar tek!

Foto: Unsplash