Domaci-sladoled

Domaći sladoled je nešto najbolje i najjednostavnije što možete probati napraviti u svojoj kuhinji!

Najvažnije je da pronađete kompatibilne sastojke i najdraži okus! Sve ostalo je vaša mašta i igra – u sladoled dodajte najdraže voće, preljeve, dodatke. Možete koristiti orašaste plodove, te bezbroj aroma! Za početak, radila sam klasiku – jagodu i čokoladu! Predivno su kremasti a okus je kao da konzumirate najfiniju kremu.

Sastojci

Sastojci za sladoled od jagode:

  • 150 g jagoda
  • 4 žlice šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 400 ml kondeziranog mlijeka

Sastojci za sladoled od čokolade :

  • 1 tamna čokolada 80 g
  • Otprilike šaka čokoladnih granula
  • 4 žlice šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 4 žlice kakaa u prahu
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 400 ml kondeziranog mlijeka

Kondezirano mlijeko možete naručiti putem stranice Sve i svašta!

Sladoled od jagoda:

Jagode očistite i narežite na kolutiće. Dodajte joj šećer u prahu i vanilin šećere. Sve dobro izradite sa štapnim mikserom kako biste dobili njen pire. Slatko vrhnje izradite u čvrsti šlag i dodajte mu kondezirano mlijeko.
Promiješajte.
Dodajte pire od jagoda i dobro sve sjedinite. Gotovu smjesu ulijte u plastičnu posudu s poklopcem i spremite u zamrzivač dok se ne stegne.

Domaći-sladoled

 

Sladoled od čokolade :

Čokoladu otopite na pari. Dodajte joj vanilin šećere. Prohladite. Slatko vrhnje izradite u čvrsti šlag, te mu pritom dodajte kakao u prahu, vanilin šećere i šećer u prahu.
Dodajte kondezirano mlijeko i promiješajte. Na kraju, dodajte otopljenu čokoladu i dobro sve sjedinite. Gotovu smjesu ulijte u plastičnu posudu s poklopcem i spremite u zamrzivač dok se ne stegne.

Domaći-sladoled

 

Kada je sladoled spreman za konzumiranje – možete ga preliti s najdražim preljevom ili posuti s omiljenim dodacima!
U slast!

Domaći-sladoled

 

Ostale Ninine recepte potražite na blogu Moja dalmatinska kuhinja.