Projekt “Startaj Hrvatska”, pokrenut kako bi malim, inovativnim hrvatskim poduzetnicima pomogao u plasmanu njihovih kvalitetnih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca, i ove je godine privukao velik broj kandidata, od kojih je njih osam izabrano za veliko finale
Svi finalisti dobit će priliku tržištu ponuditi svoje proizvode kroz sve INTERSPAR hipermarkete i odabrane SPAR supermarkete diljem Hrvatske, a nas je posebno oduševilo što se među njima našao i Croccantino!
Njihovi sladoledi osvojili su svakog tko ga je kušao u njihovim slastičarnicama u Vignju i Orebiću, ispred kojih su redovi nerijetko kroz cijelu sezonu. Baš kao i nedavno otvoreni Pelješki zet na Dolcu, u kojem nude domaće i autohtone pelješke delikatese. No sada će postati još dostupniji onima koji žele probati, po mnogima, najbolji domaći sladoled – odsad su dostupni u INTERSPAR hipermarketima i odabranima SPAR supermarketima diljem Hrvatske.
Startaj Hrvatska kandidati
A tko su svi kandidati treće sezone projekta “Startaj Hrvatska” koji su dobili priliku pozicionirati se na hrvatskom tržištu i kupcima ponuditi svoje kvalitetne, domaće proizvode? Croccantino, 4 mudraca, Kozji sirevi, Meštar, Nutri Kulti, Korijen, Organica Vita te Druid:
- Bračni par Marija Antunović i Ivan Borac osmislili su brend ručno rađenih sladoleda Croccantino prema domaćoj recepturi i talijanskim principima.
- Iza priče o 4 mudraca stoje supružnici Miroslav i Martina Vuković koji u svojoj maloj pivovari proizvode pivo prema tradicionalnoj metodi. Braća Ivan i Josip Perković udružili su snage te zajedno osmislili Kozje sireve prepune bjelančevina.
- Majka i sin, Tea Bogdan i Mario Goreta od prirodnih sastojaka proizveli su kozmetiku Meštar, a njihovi proizvodi namijenjeni su za njegu kože muškaraca.
- Kandidatkinja Martina Gilja stoji iza brenda Nutri Kulti, a u svojoj maloj manufakturi proizvodi ukusne grickalice koje su pune nutritivnih i zdravih sastojaka.
- Obiteljsku recepturu dugu više od 50 godina, Tina Popović je odlučila nastaviti te je pokrenula vlastiti biznis proizvodnje povrtnog dodatka Korijen.
- Maja Lazić u srcu Slavonije preuzela je proizvodni pogon od svog oca gdje izrađuje Organica Vita, ukusni namaz od lješnjaka i industrijske konoplje.
- Priča o bezglutenskoj tjestenini Druid nastala je zahvaljujući bratu i sestri, Marku i Ani Antolić koji su odlučili ostati u Hrvatskoj i pokrenuti vlastiti posao.
Naslovna fotografija: Instagram profil @thenomad.life