
Bez puno komplikacija, uz nekoliko osnovnih sastojaka i malo vremena, možete pripremiti tortu koja će oduševiti i izgledom i okusom; idealnu kao slatki znak pažnje za Majčin dan
Majčin dan idealna je prilika za to da svojim mamama zahvalimo na svemu što rade, a jedan od najljepših načina da to učinimo jest pažljivo pripremljenim domaćim desertom. Stoga, tražite li nešto slatko, osvježavajuće i jednostavno za pripremu, cheesecake s jagodama bez pečenja savršen je izbor.
U nastavku potražite recept:
Sastojci:
Podloga:
- 250 g mljevenih keksa (digestive ili petit beurre)
- 100 g otopljenog maslaca
Krema:
- 400 g Philadelphia krem sira
- 200 ml vrhnja za šlag
- 100 g šećera u prahu
- 1 žličica vanilin šećera
- sok od polovice limuna
Preljev od jagoda:
- 300 g svježih jagoda
- 2 žlice šećera
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žličica gustina (škrobnog brašna) + 2 žlice vode
Priprema:
- Kekse sameljite i pomiješajte s otopljenim maslacem. Smjesu utisnite u dno kalupa za tortu (promjer 22–24 cm), poravnajte i stavite u hladnjak da se stisne dok pripremate kremu.
- U jednoj zdjeli miksajte krem sir, šećer u prahu, vanilin šećer i sok od limuna dok ne postane glatko. U drugoj zdjeli istucite vrhnje u čvrst šlag pa ga nježno umiješajte u kremu. Smjesu rasporedite preko podloge i stavite tortu u hladnjak na najmanje tri sata (idealno preko noći).
- Jagode narežite i kuhajte sa sokom od limun i šećerom dok ne omekšaju. Pomiješajte gustin s vodom, dodajte smjesi i kuhajte dok se ne zgusne te ostavite da se potpuno ohladi.
- Ohlađeni preljev rasporedite preko torte i po želji ukrasite svježim jagodama. Ostavite još 30 minuta u hladnjaku prije posluživanja.
Foto: Unsplash, Pexels