Tko može odoljeti mirisu svježe pečene pizze? Mi zasigurno ne možemo, a kada svemu pridodamo jednostavnu i brzu pripremu koja je idealna opcija za subotnji ručak, savršen recept je zajamčen

Naime, ovog puta ne pripremamo klasičnu varijantu pizze, već zdraviju, ali jednako ukusnu inačicu. Domaća pizza s grčkim jogurtom gotova je u trenu, a osim za ručak, možete ju poslužiti i kad vam dolaze gosti ili jednostavno želite brzi večernji snack.

U nastavku donosimo detaljan recept:

Sastojci:

  • 150 g brašna
  • 150 g grčkog jogirta
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 praška za pecivo
  • umak od rajčice / passata
  • dodaci po želji (sir, šunka i slično)

Priprema:

  1. U zdjeli miješajte brašno, grčki jogurt, sol i prašak za pecivo dok ne dobijete glatko tijesto. Ako se tijesto lijepi za ruke, dodajte još malo brašna, ali pazite da ne pretjerate jer bi trebalo biti mekano i podatno.
  2. Pobrašnite radnu površinu i stavite tijesto na nju. Također, lagano pobrašnite i gornji dio tijesta pa ga razvaljajte valjkom ili ga rukama oblikujte u krug, ovisno o željenoj debljini podloge.
  3. Na tijesto ravnomjerno rasporedite passatu i po želji, malo kečapa. Zatim je red za dodatke – naribani sir, salamu, origano…
  4. Pizzu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 10-15 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice, dok tijesto ne postane zlataste boje, a sir se otopi.

Foto: Unsplash