
Brunch je bez razmišljanja jedan od onih malih rituala koje volimo priuštiti sebi vikendom; odlazak u omiljeni lokal, druženje uz kavu i tanjur prepun finih zalogaja. No jednako tako možemo uživati i kod kuće, u vlastitom ritmu i zahvaljujući receptima koji donose pravi “brunch vibe” ravno na naš stol. A ima li boljeg odabira od kajgane s avokadom?
Kajgana je klasik koji uvijek prolazi, a avokado svemu daje moderan twist. Kad jelu dodamo i komadiće mozzarelle, cijela kombinacija dobiva novu dimenziju; kremastija je, bogatija i još zasitnija. Zajedno, posluženi na hrskavom kruhu ili uz svježu salatu po želji, pretvaraju se u jelo koje izgleda odlično, ima odličan okus i bez puno truda postaje zvijezda svakog kućnog bruncha.
Sastojci (za 2 porcije):
- 4 jaja
 - 1 zreli avokado
 - 100 g mozzarelle
 - 1 žlica maslaca ili maslinova ulja
 - 2 žlice mlijeka ili vrhnja (po želji, za kremastiju kajganu)
 - sol i svježe mljeveni papar
 - nekoliko grančica svježeg vlasca ili peršina
 - 2 šnite hrskavog kruha
 

Priprema:
- U zdjelici razmutite jaja s mlijekom, dodajte sol i papar.
 - Zatim na tavi zagrijte maslac ili maslinovo ulje i ulijte smjesu od jaja. Lagano miješajte na srednje niskoj temperaturi dok kajgana ne postane kremasta.
 - Pred kraj kuhanja umiješajte narezanu ili naribanu mozzarellu i pustite da se lagano otopi u kajgani.
 - U međuvremenu narežite avokado na ploške ili ga izgnječite vilicom uz malo soli i papra.
 - Na topli tost rasporedite avokado, preko njega dodajte kajganu s mozzarellom i po svemu posipajte svjež vlasac ili peršin.
 
Dobar tek!

Foto: Pexels, Unsplash, Instagram/@audreyafs





