Brunch je bez razmišljanja jedan od onih malih rituala koje volimo priuštiti sebi vikendom; odlazak u omiljeni lokal, druženje uz kavu i tanjur prepun finih zalogaja. No jednako tako možemo uživati i kod kuće, u vlastitom ritmu i zahvaljujući receptima koji donose pravi “brunch vibe” ravno na naš stol. A ima li boljeg odabira od kajgane s avokadom?

Kajgana je klasik koji uvijek prolazi, a avokado svemu daje moderan twist. Kad jelu dodamo i komadiće mozzarelle, cijela kombinacija dobiva novu dimenziju; kremastija je, bogatija i još zasitnija. Zajedno, posluženi na hrskavom kruhu ili uz svježu salatu po želji, pretvaraju se u jelo koje izgleda odlično, ima odličan okus i bez puno truda postaje zvijezda svakog kućnog bruncha.

Sastojci (za 2 porcije):

  • 4 jaja
  • 1 zreli avokado
  • 100 g mozzarelle
  • 1 žlica maslaca ili maslinova ulja
  • 2 žlice mlijeka ili vrhnja (po želji, za kremastiju kajganu)
  • sol i svježe mljeveni papar
  • nekoliko grančica svježeg vlasca ili peršina
  • 2 šnite hrskavog kruha

Priprema:

  1. U zdjelici razmutite jaja s mlijekom, dodajte sol i papar.
  2. Zatim na tavi zagrijte maslac ili maslinovo ulje i ulijte smjesu od jaja. Lagano miješajte na srednje niskoj temperaturi dok kajgana ne postane kremasta.
  3. Pred kraj kuhanja umiješajte narezanu ili naribanu mozzarellu i pustite da se lagano otopi u kajgani.
  4. U međuvremenu narežite avokado na ploške ili ga izgnječite vilicom uz malo soli i papra.
  5. Na topli tost rasporedite avokado, preko njega dodajte kajganu s mozzarellom i po svemu posipajte svjež vlasac ili peršin.

Dobar tek!

Foto: Pexels, Unsplash, Instagram/@audreyafs