Zagrebački Bread and Deli ovih nas je dana počastio ljetnim novitetima sa svoje adrese Popa Dukljanina 1. U duhu tople sezone, ovi lagani zalogaji spašavaju dan kad želite posjesti nešto brzo i ukusno.
Jedan od najpopularnijih Bread and Deli sendviča, onaj s mortadelom, dobio je novo, ljetno ruho. Foccacia je zamijenjena s laganim, sourdough pecivom nalik na tijesto od pizze, a uz slasnu mortadelu tu su još i mozzarella, svježe rajčice, aromatični pesto i lagani umak na bazi majoneze.
Tu je zatim slani pužić. Laminirano tijesto (tijesto koje se koristi za kroasane) napunjeno je smjesom od mariniranih artičoka, provole (dimljena mozzarella) i mediteranskih začina, te uvaljano u crni i bijeli sezam, za onaj extra crunch moment.
Za kraj imamo i slatki zalogaj – Lisnati tart koji se sastoji od slasne kombinacije pečenih breskvi, frangipane-a od badema i hrskavog crumble-a od zobi.
Foto: Marina Rendulić