Rumenilo je godinama jedan od najbržih i najučinkovitijih načina kako licu podariti svježinu, toplinu i zdrav izgled. No za one koji žele više od klasičnog nanošenja, postoji tehnika slojevitog nanošenja, poznata i kao blush stacking

Kako funkcionira blush stacking

Tehnika blush stackinga temelji se na preciznom redoslijedu nanošenja i pažljivom odabiru tekstura. Naime, prvi korak uključuje lagan sloj tekućeg ili kremastog rumenila koji se nanosi na obraze i nježno povlači prema jagodicama. Zatim slijedi proizvod druge teksture, primjerice, rumenilo u stiku, kremasto-praškasti hibrid ili balzam s pigmentom, koji se tapkanjem prstima ili kistom nanosi preko baze, pritom pazeći da se slojevi stapaju bez razmazivanja. Na kraju dolazi završni sloj u obliku rumenila u prahu, idealno sa satenskim ili blago sjajnim finišem. Nanosi se mekanim, kružnim pokretima, od točke gdje želite najveću koncentraciju boje prema van. Ovaj korak dodatno pojačava pigmentaciju i fiksira prethodne slojeve, čime se osigurava postojanost rumenila tijekom cijelog dana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Freya Tidy (@freyatidy)

Priprema kože i odabir alata

Prije nego što krenete s nanošenjem rumenila, važno je osigurati dobru pripremu kože. Hidratantna krema ili serum stvaraju ravnomjernu podlogu i sprječavaju da se rumenilo zadrži na suhim dijelovima lica. Što se tiče alata, prsti su najbolji izbor za kremaste formule jer toplina kože pomaže boljem stapanju proizvoda s tenom. Za završni sloj u prahu preporučuju se mekani kistovi, dok spužvice mogu poslužiti za dodatno blendanje i ublažavanje intenziteta ako je potrebno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

Kod blush stackinga ključno je kombinirati nijanse koje se nadopunjuju, a ne nanositi isti ton u više slojeva. Početni sloj može biti u prirodnijim nijansama poput ružičaste boje drveta, breskve ili tople smećkaste, ovisno o podtonu kože. Završni sloj može biti nešto svjetliji ili svježiji, primjerice, u koraljnoj, svijetloružičastoj ili berry nijansi da bi se stvorila dimenzija i prirodan prijelaz boje.

Foto: Instagram/@mariedopita