Na visokim vrućinama koža može izgledati puno lošije nego što mislite. Donosimo nekoliko pogrešaka koje možda činite i trebate ih prestati odmah.

Kada se termometar popne na visokih 30+ stupnjeva, teško je biti pametan što se tiče njege kože ili make-upa. Evo što trebate prestati činiti ako želite izgledati bolje.

Puder u kamenu

Ljeto je vrijeme prozračnog tena i prirodnog izgleda, tako nemojte previše matirati lice puderima u kamenu. Sjaj možete smanjiti dobrim primerom ili maramicama za matiranje koje uvijek možete nositi sa sobom u torbi. Radije prihvatite prirodni sjaj lica i prihvatite da je ljeto. Isto tako poslužite se s toniranom kremom koja odgovara vašem tipu kože.

SPF zaštita

Nismo sigurni koliko puta moramo napomenuti važnost zaštite od sunca. Znamo da volite biti preplanuli, ali mislite na svoje lice i pozne godine. Nikako nemojte izlaziti bez SPF zaštite i to minimalno one 30. Možete kupiti i puder ili toniranu kremu sa zaštitom, tako ste udarili dvije muhe jednim udarcem.

Ne pijete dovoljno vode

Hidratacija, hidratacija i hidratacija. Vaša koža ljeti gubi puno više vode nego zimi tako da joj morate pomoći. Uvijek uz sebe imajte bočicu vode, a na radnom stolu držite bokal vode koji možete aromatizirati mentom ili limunom.

Preskačete korake u njezi lica

Iako je vani vruće, nemojte zaboraviti na sve korake u njezi lica, a to je kvalitetno čišćenje lica, serum i dnevna krema. Sve navedeno neka i dalje bude vaš jutarnji ritual, samo neka svi proizvodi budu lakše teksture kako bi odgovarali ljetnoj sezoni.

Foto: Instagram @kaiagerber