Moramo priznati da nema boljeg osjećaja od onog kad otkrijemo zdraviju verziju omiljenog jela, osobito ako se radi o nečemu što inače smatramo “težim” ili manje poželjnim za svakodnevnu prehranu

U ovom slučaju, riječ je o bureku, jelu koje mnogi vole, ali ga često izbjegavaju zbog masnoće i velikog broja kalorija. Ipak, ova verzija donosi jednostavniji, lakši i brži način pripreme, s puno manje masnoće, ali bez odricanja od dobro znanog okusa.

U nastavku donosimo recept:

Sastojci za nadjev:

  • 150 g mljevene govedine
  • 1/4 glavice luka
  • 1 češanj češnjaka
  • žlica dimljene paprike
  • sol

Sastojci za “tijesto”:

  • 1 jaje
  • 1 žličica ulja po želji
  • 2 lista rižinog papira

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARIA NOVA (@itsmarianova)

Priprema:

  1. Na tavi prvo popržite luk i češnjak pa potom dodajte mljevenu govedinu i začine te pirjajte dok meso ne bude gotovo.
  2. Meso ostavite da se ohladi jer na taj način rižin papir neće omekšati i postati “gnjecav”.
  3. Umutite jaje s uljem i smjesom premažite svaki list rižinog papira s obje strane.
  4. Položite list rižinog papira, stavite ohlađeni nadjev na sredinu i zarolajte ukrug.
  5. Pecite u airfryeru desetak minuta na 180 °C ili u pećnici dok ne postane hrskavo.

Foto: Instagram, Pexels