
Moramo priznati da nema boljeg osjećaja od onog kad otkrijemo zdraviju verziju omiljenog jela, osobito ako se radi o nečemu što inače smatramo “težim” ili manje poželjnim za svakodnevnu prehranu
U ovom slučaju, riječ je o bureku, jelu koje mnogi vole, ali ga često izbjegavaju zbog masnoće i velikog broja kalorija. Ipak, ova verzija donosi jednostavniji, lakši i brži način pripreme, s puno manje masnoće, ali bez odricanja od dobro znanog okusa.
U nastavku donosimo recept:
Sastojci za nadjev:
- 150 g mljevene govedine
- 1/4 glavice luka
- 1 češanj češnjaka
- žlica dimljene paprike
- sol
Sastojci za “tijesto”:
- 1 jaje
- 1 žličica ulja po želji
- 2 lista rižinog papira
View this post on Instagram
Priprema:
- Na tavi prvo popržite luk i češnjak pa potom dodajte mljevenu govedinu i začine te pirjajte dok meso ne bude gotovo.
- Meso ostavite da se ohladi jer na taj način rižin papir neće omekšati i postati “gnjecav”.
- Umutite jaje s uljem i smjesom premažite svaki list rižinog papira s obje strane.
- Položite list rižinog papira, stavite ohlađeni nadjev na sredinu i zarolajte ukrug.
- Pecite u airfryeru desetak minuta na 180 °C ili u pećnici dok ne postane hrskavo.
Foto: Instagram, Pexels