Nina vjeruje da su Ferrero Rocher i nutella omiljeni odabir većina slatkoljubaca, stoga vam donosi ovaj recept

Tortu ćemo pretvoriti u ljetnu prozračnu verziju s mousse kremom i dobiti pravi mali raj za naša nepca. Torta se sastoji od biskvita, crunchy podloge, mousse kreme i čokoladnog preljeva. Sve krasi neodoljivi lješnjak bez kojeg ne bi mogli zamisliti ovu slasticu. U nastavku pročitajte sastojke i recept.

Sastojci

Biskvit 

  • 2 bjelanjaka
  • Prstohvat soli
  • 70 g šećera
  • 2 žumanjka
  • 70 g mljevenih lješnjaka
  • 2 žlice kakaa u prahu

Crunchy podloga

  • 60 g maslaca
  • Prstohvat soli
  • 50 g šećera
  • 60 g brašna
  • Još:
  • 40 g kukuruznih pahuljica
  • 100 g nutelle

Mousse krema 

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 120 ml slatkog vrhnja
  • 1 paketić želatine
  • 150 g nutelle
  • 300 ml slatkog vrhnja

Ganache od čokolade 

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 ml slatkog vrhnja

Priprema

Za biskvit, potrebno je izraditi bjelanjke sa soli i šećerom sve dok ne postignete čvrsti i sjajni šlag. Gotovom šlagu ručno umiješajte žumanjke, mljevene lješnjake i kakao u prahu. Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili. Obložite kalup s papirom za pečenje, ulijte smjesu za biskvit i pecite oko 25 minuta na 180 °c, ovisno o pećnici. Ja sam koristila okrugli kalup od 18 cm. Crunchy podlogu, napraviti ćete na način da maslac, sol i šećer izradite mikserom. Nakon toga, dodajte mljeveni lješnjak i brašno.

Dobro sve izmiješajte. Gotovu smjesu stavite na papir za pečenje. Prekrijte smjesu drugim papirom za pečenje i razvaljajte. Odstranite gornji papir, pa stavite podlogu u hladnjak na pola sata da se stegne. Nakon toga, podlogu pecite kratko na 150 °stupnjeva oko dok ne poprimi boju. Otprilike 10 minuta će biti dovoljno. Nakon što je podloga pečena, ostavite ju da se ohladi. Kada se ohladila, izmrvite ju ili usitnite kratko u blenderu. Usitnjenoj smjesi dodajte kukuruzne pahuljice koje ste također samljeli u blenderu i nutellu. Dobro sve izmiješajte i premažite s time prethodno pečeni biskvit.

Za mousse kremu, potrebno je za početak na pari otopiti čokoladu sa slatkim vrhnjem. Otopljenu čokoladu prohladite. Dodajte joj nutellu. Želatinu namočite po uputama na poleđini vrećice, zatim ju rastopite na pari i dodajte prethodnim sastojcima. Posebno izradite slatko vrhnje u čvrsti šlag i ručno umiješajte u smjesu. Gotovu mousse kremu premažite preko crunchy podloge. Stavite u hladnjak.

Čokoladni ganache napravite tako da čokoladu sa slatkim vrhnjem otopite na pari miješajući. Kada su se sastojci sjedinili i čokolada potpuno otopila, kratko je prohladite pa prelijte preko kreme. Tortu držite u hladnjaku najbolje preko noći ili 3 – 4 sata dok se ne stegne. Tortu ukrasite po želji! U slast!