Zagrebačka gastro scena iz dana u dan sve je bolja, a tome ide u prilog pregršt zanimljivih mjesta s ponudom koja obara s nogu. Tako, kad govorimo o artisan pekarskim proizvodima, naš odabir uvijek pada na Noel Bread & Deli craft pekarnicu, koja se nalazi na nekoliko zagrebačkih lokacija

Noel Bread & Deli nastavak je priče zagrebačkog restorana Noel s Michelinovom zvjezdicom. Stoga je očekivano da u svojoj ponudi imaju nešto posebnije pekarske delicije koje kombiniraju tradiciju sa specifičnim elementima. Sourdough kruh, focaccia, maritozzi, lisnato tijesto i slično, samo su dio bogate ponude koja se neprestano nadograđuje.

Potaknuti time, nismo mogli propustiti isprobati dva noviteta u kojima je naglasak na klasicima, ali s prepoznatljivim Noel Bread & Deli potpisom. Naime, radi se o Pain au Chocolat i kroasanu od čokolade. Naizgled uobičajeni pekarski proizvodi, u režiji ove pekarnice imaju specifičan i drugačiji okus koji će vam se sigurno urezati u sjećanje i potaknuti da već sutra svratite po novu porciju.

Pain au Chocolat i kroasan od čokolade kreirani su u kolaboraciji s kompanijom Chozen – Peace Of Chocolate koja se fokusira na proizvodnju slastičarskih pasta načinjenih od prirodnih namaza bez korištenja palminog ulja. U slučaju dva Noel Bread & Deli noviteta, čokolada je kombinirana s lješnjakom, dok postupak izrade tijesta traje čak tri dana i uključuje sourdough procese. Tijesto se prvo laminira i zatim skladišti u hladnjaku, a sljedeći dan zaustavlja se fermentacija te započinje daljnji postupak pripreme Pain au Chocolata i čokoladnog kroasana. Ovaj korak uključuje pripremu i laminaciju maslaca, nakon čega slijedi preklapanje tijesta kako bi se stvorili slojevi, a potom tijesto ponovno odstoji, prolazi kroz daljnju obradu, odlazi u komoru za dizanje te je spremno za pečenje. Ukratko, ovo je proces koji stoji iza izrade slasnih Pain au Chocolata, kroasana i drugih proizvoda u ponudi.

Još jedna zanimljivost Noel Bread & Deli pekarnice je što na adresi Vlaška 76 možete kroz staklo zaviriti u open kitchen, gdje se odvija cijeli proces nastanka pekarskih delicija. Uvid u proizvodni pogon omogućuje posjetiteljima da iz prve ruke prate svaki korak, od pripreme tijesta i laminacije pa sve do pečenja, a ovakav koncept, osim što stvara dodatnu dozu autentičnosti, pruža jedinstveno iskustvo povezivanja s proizvodima – što dodatno doprinosi uživanju u svježim i pažljivo pripremljenim zalogajima.

Foto: Magda Smojver