3 nuspojave koje alkohol može imati na vaše lice

Vrijeme je božičnih domjenaka i partyja, no pripazite jer previše alkohola može imati negativne posljedice na vaše lice.

Kreće ono vrijeme uživanja u hrani, slatkom i alkoholu. A što je dobar božićni event ili party bez imalo mamurluka dan poslije? No, alkohol nema samo loše posljedice na naše zdravlje nego i na lice, ten i izgled.

Prva stvar na koju morate pripaziti i što je najčešća pojava u ovom slučaju je dehidrirana koža. Alkohol općenito može dovesti do dehidracije, a time i pomanjkanja vlage u našoj koži. To znači da će ona biti suha, bez sjaja i s vidljivijim borama.

Osim toga, možete biti nešto otečeniji ili vam koža može poprimiti rumeniji izgled, a šećer koji se nalazi u bijelim vinima i koktelima može prouzročiti i pogoršanje tena. Razlog tome je i direktan utjecaj šećera na hormone, koji zatim utječe na pojavu prištića.

Ako mislite da se ove nuspojave događaju tek nakon konzumiranja alkohola dulje vrijeme, bit ćete u krivu, većinu njih možete primjetiti već 24 sata nakon nekoliko čaša omiljenog pića ili dobrog tuluma.

Foto: Getty Images, Unsplash