Naš novi omiljeni limeni ljubimac – Peugeot 308

 

Novi Peugeot 308 je druga verzija najprodavanijeg modela marke PEUGEOT, koji je proizveden u više od 760 000 primjeraka od svojega lansiranja. Novi PEUGEOT 308 dio je nove sage čija misao vodilja vječna potraga za izvrsnošću.

 

Novi PEUGEOT 308 velika je prekretnica u usponu marke PEUGEOT u viši cjenovni razred sa spojem novih tehnologija s još izražajnijim stilom. U potpunosti okrenuta budućnosti, ponuda internetskih usluga obogaćena je tehnologijom Mirror Screen, ugrađenim telematskim sustavom opremljenim vrhunskim zaslonom i navigacijskim sustavom 3D povezanim s internetom. Novi PEUGEOT 308 objedinjuje sve sustave pomoći u vožnji koji su nedavno predstavljeni u novim SUV-ovima PEUGEOT 3008 i 5008. S tim novim sustavima nesumnjivo pripada najboljoj razini na tržištu.

Novi PEUGEOT 308 odsad nudi jedinstvenu ponudu pogonskih sklopova u svojem segmentu. Novi automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa u kombinaciji s dizelskim motorom BlueHDi 180 S&S ili pak s jedinstvenim dizelskim motorom BlueHDi 130 S&S naglašava vozna svojstva novog PEUGEOT 308. Sa svojim novim učinkovitim motorima, PEUGEOT je spreman za uvođenje norme Euro 6.c zahvaljujući novim sustavima za pročišćivanje benzinskih i dizelskih motora.

Još dinamičnija silueta

Novi PEUGEOT 308 odlikuje se uglađenim i otmjenim stilom. Prisutan je na svih pet razina izvedbe: Access, Active, Allure, GT i GTi. Dimenzije su uravnotežene na limuzinskoj i SW izvedbi. Novi PEUGEOT 308 uz skraćene prevjese zadržava izvrsnu upravljivost. Prilagođene linije koje prate oblik mehaničkih dijelova odraz su robusnog i dinamičnog stava.

Sprijeda je vodoravno položeni poklopac motora koji se nalazi iznad okomito postavljene prednje maske. U svim izvedbama lav vlada središtem, a naziv Marke isklesan je na gornjoj letvici. Bez obzira na razinu opreme, svjetlosni potpis s LED svjetlima novom PEUGEOT 308 daje oštar pogled. Nova prednja halogena svjetla ovalnoga oblika dostupna su na prve tri razine izvedbe. High-end razine opreme GT i GTi imaju Full LED svjetla.

 

 

Osobito dinamična i dominantna, dva nova odbojnika ističu karakter novog PEUGEOT 308: jedna verzija namijenjena je izvedbama Access, Active, Allure, a druga je posvećena izvedbama GT i GTi. Hlađenje motora osiguravaju tri velika otvora u donjem dijelu. Svjetla za maglu smještena su u bočnim ventilacijskim otvorima.

 

Straga je svjetlosni potpis u obliku tri linije koji odsad stalno svijetli. U limuzini je maska svjetala zatamnjena kako bi se pojačala njezina dinamičnost.

U novom PEUGEOT 308 dostupno je deset novih boja karoserije od kojih je jedna nova: bež Pyrite umjesto sive Aluminium. Legendarna izvedba GTi odlikuje se novom verzijom dvobojnog stila oštrih linija koja povezuje plavu boju Magnetic s crnom bojom Perla Nera.

 

Upečatljiva i pročišćena kabina

Zahvaljujući njegovim uspjesima, pročišćeni unutrašnji prostor novog PEUGEOT 308 izmijenjen je tako da naglašava njegove vrline:  

  • ekskluzivno vozačevo mjesto zahvaljujući PEUGEOT i-Cockpit®. Kompaktni upravljač i instrumentna ploča u visini očiju pružaju jedinstven doživljaj u vožnji,
  • nova komanda automatskog mjenjača Shift and Park by wire s osam stupnjeva prijenosa,
  • novi vrhunski dodirni zaslon omogućuje, među ostalim, upravljanje klimatizacijom ili navigacijskim sustavom 3D TomTom® Traffic koji je povezan s internetom,
  • kvaliteta materijala i beskompromisna izvedba,
  • nove presvlake na dvije razine izvedbe: Active i Allure.