Izgradite jedinstven stil

 

Stella Jean, Milan Fashion Week Spring/Summer 2018

Danas kada je svijet, uvjetno rečeno, toliko malen da nam je gotovo sve dostupno i kada imamo bezbroj načina za crpiti inspiraciju, većina nas i dalje prati trendove toliko da imamo dojam kako se svi odijevamo slično.

Netko će reći da je teško biti unikatan kada je izbor po dućanima manje-više sličan i većina nas će se složiti s time. Ipak, poslušajte ovih par savjeta kako se možete barem malo razlikovati.

KROJAČICA

U dućanima nema ono što možete sašiti. Bilo da ste sami kreativni ili ste na Instagramu vidjeli taaako dobar kaput, kakvog nema kod nas, odmah uslikajte ekran i sačuvajte sliku, jer ideju možete prenijeti svojoj krojačici koja će vam pomoći da dobijete komad garderobe koji će stajati kao saliven! Ne zaboravite i da su prodavačice u dućanima s materijalima jako važne pri odabiru materijala. Najbolje je da prvo pogledate kakvi se materijali nude, pa pregledajte sve snimljene slike iz mobitela i osmislim što bi to bilo zanimljivo i drukčije.

 

DETALJI

Dosta se pisalo detaljima. Ipak, ako hoćete imati nešto što nemaju svi, izaberite neki detalj koji je unikatan. Društvene mreže će vam pomoći da pronađete djevojke koje izrađuju zanimljiv nakit, torbe, šešire ili pletivo. A za one malo dubljeg džepa, hrvatski dizajneri će vam sigurno ponuditi nešto novo i upečatljivo. No, pomoći će vam makar i to da odaberete torbu koja odskače od ostalih koje posjedujete ili čak sama nosi cijeli outfit. Hlače koje sami odrežete ili ukrasite omiljenim stickerima, aplikacijama i ušivcima ili cipele zanimljive pete ili oblika. Sve je u detaljima!

 

Gilda Ambrosio, Prada Men’s Spring/Summer 2019

 

Supermodel Gigi Hadid, TOMMYNOW by Tommy Hilfiger Spring Summer 2018

 

Backstage Daizy Shely show, Milan Fashion Week Spring/Summer 2018

 

Sportalm Kitzbuehel, Berlin Fashion Week Spring/Summer 2019

 

Dsquared2, Milan Men’s Fashion Week Spring/Summer 2019

 

FRIZURA I ŠMINKA

Pitate se zašto smo navelai frizuru i šminku, kakve oni imaju veze s odijevanjem? Nemaju, ali imaju veze s vašim stylingom. Isprobajte kod kuće neku zanimljivu pletenicu ili stavite rajf za kosu drukčije nego inače, na primjer, uvijte pramenove u njega. Kupite ruž za usne u drukčijoj boji od uobičajenih, na primjer, u žarkoružičastoj boji. Savjet plus: u tom slučaju slabije našminkajte oči. Poanta je u tome da sitnim promjenama na sebi ostavite potpuno drukčiji dojam cjelokupnoj kombinaciji. Kada odjenete džemper, pustite kosu i stavite neutralni ruž, ne izgledate posebno zanimljivo. Ipak, kada napravite zanimljivu punđu i stavite ruž u žarkoj boji, apsolutno se razlikujete!

MSGM, Milan Fashion Week Spring/Summer 2018

 

Talbot Runholf, Paris Fashion Week Spring/Summer 2018

IDEJE

Kada vam dosadi sve ono što biste inače nosili, to jest, ono što predstavlja vaš stil, uzmite ideju od nekog drugog stila. Na primjer, od punk stila uzmite ideju za nošenje jeansa, od hippie stila za nošenje trapezica, od sportskog stila za nošenje trenirke kao hlača.

Odijevajte se onako kako se osjećate, ali obratite pažnju i na ono na što do sada niste i sinut će vam sjajne ideje!